Index Vakbarát Hírportál

Macron pártjának székháza elé akarták borítani a kukásautóból a szemetet

2018. május 25., péntek 13:40

Előállítottak pénteken Párizsban két szemétszállítót a fővárosi önkormányzat hajnalban ellopott egyik kukásautójában. A gyanúsítottak a kamionból a szemetet Emmanuel Macron államfő pártjának, a Köztársaság lendületbennek (LREM) a székháza előtt próbálták meg kiönteni.

Az ellopott kukásautót délelőtt fél 10-kor vették észre a rendőrök az Avenue de l'Opéra nevű sugárúton, nem messze az LREM székházától, és a környéket azonnal teljesen lezárták. A rendőrség szerint a járművet hajnalban Párizs északi részén, a XVIII. kerületben lopták el.

Az előállítással párhuzamosan több mint száz szemétszállító, vasutas és energetikai dolgozó megpróbált bejutni a kormánypárt székházába, amely a párizsi operaház közelében található, írja az MTI.

A közalkalmazottak kedden tartottak országos tiltakozónapot a közszféra jövőre tervezett reformja ellen, és ennek folytatásaként a tiltakozóknak sikerült is rövid időre bejutniuk az LREM-nek a Párizs II. kerületében, az operaházhoz közeli Saint-Anne utcában található székházába, ahol kikapcsolták az áramot és lezárták a vizet, majd távoztak.

Az akciót a CGT szakszervezet szervezte „a közszféra megvédésére."

Rovatok