Index Vakbarát Hírportál

Hogy mi ez a 45 kilónyi robbanóanyag? A rakétamodellezés a hobbim!

2018. május 30., szerda 05:37

Szabadlábra helyezték azt a férfit, akit két hete vettek őrizetbe azzal a kaliforniai szépségszalonban történt robbanással összefüggésben, amelyben életét vesztette a szalont vezető magyar nő.

Az 59 éves, kaliforniai illetőségű férfit, Stephen Bealt vasárnap engedte szabadon egy kaliforniai bíró, miután a vádhatóság kérte tőle, ejtse az ellene felhozott egyetlen, "nem bejelentett romboló hatású szerkezet birtoklása" miatti vádat.

A szövetségi nyomozóhatóságok egyébként a következő eszközöket találták Beal házában:

Ezek után a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megkérdőjelezte azt, hogy a Beal otthonában talált anyagok valóban kimerítik a "romboló hatású szerkezet" törvényi meghatározását, az ügyészség pedig elfogadta az érvet.

Ugyanis Bealnek a rakétamodellezés volt a hobbija

és azt állította a nyomozóknak, hogy nem készített semmilyen pokolgépet, és nem voltak olyan anyagai, amelyek akkora pusztítást okozhattak volna, mint amilyet a híradásokban bemutattak. Beal egyik szomszédja és barátja szerint a férfi lánya azt mondta neki: a robbanóanyagokról megállapították, hogy azok törvényesen beszerzett és tárolt tűzijáték-alkalmatosságok, és ezek, valamint a házban talált más bizonyítékok nem egyeznek a bűntény helyszínén vett mintákkal.

Ahogy arról írtunk, május 15-én történt a kaliforniai Aliso Viejo kisvárosban egy szépségszalonban robbanás történt, amiben meghalt a szalont üzemeltető magyar nő, három ember pedig megsebesült. A magyar nő kezében egy doboz robbant fel kinyitáskor. A nyomozóhatóságok még vizsgálódnak a bűntény helyszínén, és nem neveznek meg gyanúsítottak, amíg nem gyűjtöttek össze ehhez elegendő bizonyítékot.

(MTI)

Rovatok