Index Vakbarát Hírportál

Téves riasztás volt, hogy két oroszlán, két tigris és egy jaguár is megszökött egy német állatkertből

2018. június 1., péntek 13:13

Két oroszlán, két tigris és egy jaguár szökött meg a nyugat-németországi Lünebach állatkertjéből - jelentette a BBC. Pár óra után drónok segítségével megtalálták és elfogták őket, írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

FRISSÍTÉS!

Téves volt a riasztás, a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint az állatok nem is hagyták el kifutójukat.

A dolog azzal kezdődött, hogy a Rajna-vidék-Pfalz tartományi településnél éjjel vihar pusztított és árvíz keletkezett, így megrongálódott az Eifel-Zoo nevű állatkert kifutóinak kerítése. Azonban csak egy medve szabadult el, amelyet le is lőttek.

A hatósági riasztások szerint viszont két oroszlán, két tigris és egy jaguár elszabadult. Így a rendőrség arra kért mindenkit a környéken, hogy ne menjen utcára, húzódjon fezedékbe, és zárja be az ablakokat, illetve azonnal értesítse a rendőrséget, ha az öt vadállat bármelyikét látja.

Az éjszaka nagy vihar volt a környéken, és az ezt követő áradás miatt tudtak a vadállatok kiszabadulni- írta korában a Frankfurter Allgemeine Zeitung internetes oldala. 

Ám kiderült, hogy ezek a vadállatok végig kifutójukban húzták meg magukat. Egy drón segítségével kutatták fel őket a Biberach nevű patak áradása miatt víz alá került állatkertben.

Az SWR beszámolója szerint egyelőre nem tudni, hogy mennyire biztonságosak a kifutók. A hatóságok attól tartanak, hogy a vadállatok áttörhetnek az árvízben megrongálódott kerítéseken. Ezért rendőrök őrzik a kifutókat, és mérlegelik, hogy lakóikat átmenetileg áthelyezik egy másik állatkertbe.

A lünebachi Eifel-Zooban 30 hektáros területen 60-féle egzotikus állatfaj található. Az állatkertben összesen nagyjából 400 állat él, beleértve a most megszökött vadállatokat is. Az 1965-ben alapított állatkert honlapja szerint évente 70 ezer látogató fordul meg itt.

Rovatok