Index Vakbarát Hírportál

Trump felesége kihagyja a csúcstalálkozót Észak-Koreával

2018. június 4., hétfő 21:13

Június 12-én, reggel 9-kor kezdődik a szingapúri csúcstalálkozó Kim Dzsongun és Donald Trump között, írja az AFP.

Az észak-koreai atomprogram leállításáról szóló amerikai-észak-koreai csúcstalálkozót viszont kihagyja Melania Trump, ahogy a G7-es csúcstalákozót is Kanadában a Fehér Ház közlése szerint. Trump feleségét május 10. óta nem látták, mindössze anyit tudni róla, hogy műtéten esett át, és május 19-én már elhagyta kórházat.

Közben a South China Morning Post arról ír, hogy a szingapúri kormány arra készül, hogy különleges helyszínnek jelöltje ki a csúcstalálkozónak helyt adó Shangri-La Hotelt, hogy az észak-koreaiak elégedettek lehessenek a biztonsággal. Mint kiderült, azért a Shang-La Hotelre esett választás, mert Kim Dzsongun ragaszkodott ahhoz, hogy olyan épületben tárgyaljanak, amelynek nem amerikai vagy európai a tulajdonosa. A Shangri-La tulajdonosa Robert Kuok, Hong Kongban élő maláj milliárdos.

Trump és Kim más-más hotelekben szállnak meg, a hírek szerint A Fullerton Hotel és a Capella Hotel a másik kettő, előbbinek a nyolc éve elhunyt Ng Teng Fong szingapúri cége a tulajdonos, utóbbinak pedig a szintén szingapúri Kwee család.

Rovatok