Index Vakbarát Hírportál

Egy hétig bolyongott egyedül az ausztrál vadonban egy dél-koreai nő

2018. június 7., csütörtök 20:19

Hat éjszakát töltött egyedül az ausztrál vadonban egy dél-koreai nő, akire csütörtökön találtak rá  katonák és rendőrök - írja az MTI.  A 25 éves Joohee Hant múlt csütörtökön látták utoljára a Queensland állambeli Tullyban, a nő másnap reggel kirándulni indult a szomszédos Mount Tysonra. Han egy barátjának telefonon elmondta, hogy hova készül, felmászott a hegyre, fotókat készített a tájról, majd megcsúszott, leesett, és órákra eszméletét vesztette.

Sikerült átvonszolnia magát a bozótoson, de elakadt, miután elért egy sziklás vízeséshez, ahol aztán hat napig várta, hogy kimentsék. Eltűnését csak napokkal később, szerdán jelentették a barátai, és akkor meg is indult a keresés. Han segélykiáltását már szombaton meghallotta valaki, de csak csütörtökön értesítette a hatóságokat, amikor hallott a nő eltűnéséről. Jooheet még aznap megtalálták a katonák és a rendőrök. A nő kiszáradt, és megviselték az időjárás viszontagságai, de viszonylag sértetlenül megúszta.

Szerencsére Han hosszú nadrágot és hosszú ujjú felsőt viselt, és egy esőkabát is volt nála. Mentőhelikopterrel szállították el a helyszínről és Tullyba vitték, ahol kórházba szállították.

Rovatok