Index Vakbarát Hírportál

Egy jelenet, négy párhuzamos valóság négy elnöki fotós képein

2018. június 10., vasárnap 10:06

Pillanatok alatta bejárta a netet Angela Merkel elnöki stábjának fotója a hétvégi G7 csúcstalálkozóról. Könnyű belátni, hogy miért. Az elkapott testbeszéd-jelenet tökéletes pillanatban, szavak nélkül illusztrálja az egész világpolitikát (ami most leginkább a kereskedelmi háború előkészületeiről szól), az egymásnak feszülő nehézsúlyú politikusok testtartásába mindenki beleláthatja, amit csak akar. 

Angela Merkel fotósa egész biztosan megnyerte a háziversenyt ezzel a képpel. Tökéletesen kipipálta a feladatát.Én még egy véletlen reneszánsz plecsnit is kiosztok érte.  A jelenet persze megtörtént, és pont így történt, de, aki látott már embereket csoportban állni, tudja azt is, hogy az emberek sosem állnak hosszú percekig ugyanabban a pózban szoborrá merevedve. Érdemez megnézni, mit hozott ki a helyzetből Emmanuel Macron francia elnök, Justin Trudeau kanadai elnök vagy Donald Trump stábja, akik mind igyekeztek a saját emberüket a jelenet középpontjába állítani.

Ezt a fotót osztotta meg a Facebook-oldalán Emmanuel Macron, és a kép alapján akár azt is hihetnénk, hogy Trump és Merkel ott sincsenek, csak a francia elnök magyarázó szavait figyeli mindenki:

Szó sincs egymásnak feszülésről Justin Trudeau kanadai elnök képén. Angela Merkel és Trump mintha viccet mesélnének egymásnak, és velük nevet mindenki körülöttük:

Mindenki Donald Trump köré gyűlt, és hallgatják, ahogy ő a kör közepén ülve osztja a bölcsességet. Úgy figyelik, mint a veterán edzőt egy zsúfolt öltözőben két félidő között. Kitalálták, igen, ez az amerikai elnök stábjának fotója: 

Rovatok