Index Vakbarát Hírportál

Barátnője fosztotta meg álmától a muzsikust

2018. június 15., péntek 17:37

350 ezer kanadai dollár, közel 75 millió forint kártérítést ítélet meg egy kanadai bíróság Eric Abramowitznak egy 2014-es esetért. Az akkor 20 éves Abramowitz ígéretes muzsikuskarrier elején állt, és ösztöndíjat nyert egy Los Angeles-i zenei konzervatóriumba. Az ösztöndíjjal szép summa (50 ezer dollár) is járt, de Abramowitz azért akart ott tanulni, mert az személyes mesterkurzust a világ egyik leghíresebb klarinétosa, Yehuda Gilav tartotta.

Abramowitz elment a meghallgatásra Giladhoz, majd email-ben értesítették, hogy felvették. Csakhogy ő sosem kapta meg a levelet. A postaládájában egy másikat talált Yehuda Gilavtól, mely szerint az ösztöndíjkérelmét elutasítják.

A hétéves kora óta klarinétosnak készülő, nagy ígéretként számon tartott Abramowitz teljesen összetört: a BuzzFeed-nek azt mondta, hogy igazán sötét, szomorú, dühös időszakon ment keresztül. Montrealban maradt, hogy megszerezze a zenei diplomáját, a párkapcsolata viszont véget ért.

Évekkel később egy meghallgatáson megint Gihad előtt játszott, aki megkérdezte tőle, hogy miért jelentkezett megint, ha egyszer már elutasított egy ösztöndíjat. Abramowitz nem értette, miről van szó, ezért elkezdte végignézni az akkori emailjeit.

Megtalálta a levelet, amit akkor az elutasításra válaszolt, és továbbította Giladnak, aki azt mondta, hogy ezt a levelet sosem látta, ami nem is csoda, mert a hozzá tartozó email-cím sem volt soha az övé.

A fiatal klarinétos gyanúja volt barátnőjére, Jennifer Lee-re terelődött. Kipróbálta volt barátnője kedvenc jelszavát a hamisnak bizonyult Gmail-fiókon, és azonnal be tudott lépni.

Kiderült, hogy Lee nem akarta, hogy a fiú Los Angeles-be költözzön, ezért figyelte a fiú levelezését, és amikor megjött az értesítés, Abramowitz bizalmával visszaélve a nevében lemondta az ösztöndíjat, majd törölte a levelezést. Aztán létrehozott egy, a professzor nevére hasonlító kamufiókot, és onnan értesítette Abramowitzot, hogy nem járt sikerrel.

A bíróság annyira kiakadt , hogy az Abramowitz által kért 300 ezer dolláros kártérítést megfejelték még 50 ezerrel. A nő nem jelent meg a tárgyaláson és a médiamegkeresésektől is elzárkózott.

Abramowitzot nemrég vették fel a Torontó Szimfonikusokhoz. (Buzzfeed, BBC)

Rovatok