Index Vakbarát Hírportál

Boris Becker hamis afrikai diplomata-útlevéllel próbálkozott

2018. június 19., kedd 23:18

Megdöbbentő ügybe keveredett az egykori német teniszcsillag. Boris Becker Londonban a Közép-afrikai Köztársaság diplomatájának adta volna ki magát, de lebukott. Az afrikai állam szerint Becker nem létező állásról hadovált és hamis okmányt használt.

Boris Becker adóügyeiről, pénzügyi csődjéről már évek óta hallani, de most úgy tűnik, minden eddiginél mélyebbre csúszott a háromszoros wimbledoni bajnok. Londoni magáncsődje elől diplomáciai mentességre hivatkozva szeretett volna immunitást.

Az esetről itt írtunk.

Csakhogy miután híre kelt a közép-afrikai diplomata-útlevélnek,  Cherubin Moroubama, az afrikai ország Külügyminisztériumának kabinetfőnöke a francia AFP hírügynökségnek kijelentette, hogy Boris Becker állítólagos diplomáciai útlevele hamis. Annak sorszáma egy 2014-ben ellopott útlevél sorszámával egyezik meg, de az útlevelet nem írta alá az ország külügyminisztere, Charles Armel Doubane és azon hivatalos pecsét sincsen.

Becker korábban arról tájékoztatta a brit hatóságokat, hogy ő az afrikai ország diplomatája az unióban sport-, kulturális és humanitárius ügyekben és mint ilyennek a Bécsi Egyezmény alapján diplomáciai mentesség jár a csődeljárás során. Az afrikai ország szerint ebből semmi nem igaz, se hivatalos okmánya, se kinevezése nincsen Beckernek, sőt még ez a pozíció sem létezik.

Rovatok