Index Vakbarát Hírportál

A török iskolákban nem lesz több házifeladat

2018. június 20., szerda 12:27

Ismet Yilmaz oktatási miniszter bejelentette, hogy a kormányzat a 2019/2020-as tanévtől eltörölné a török iskolákban a házi feladatot. Szeretnék, ha a tanulók inkább magára a tanórára összpontosítanák a figyelmüket, és az anyagot már ott elsajátítanák. Ugyanakkor "a memorizálás módszerét is megszüntetnénk" - jelezte a tárcavezető, hozzátéve, hogy projektmunka keretében a tanárok mégis adhatnának a gyerekeknek otthonra feladatot.

De a fő cél az lenne, hogy a török diákok megszerezzék azt a képességet, hogy az életben is használni, hasznosítani tudják az iskolában megszerzett tudást.

Az előttünk álló korszaknak megfelelő oktatási rendszert fogunk biztosítani a gyerekeknek.

A miniszter nem részletezte, hogy a tervezett intézkedések pontosan mely iskolatípusokat érintenék, de az biztos, hogy last-minute ígéretnek így is tökéletes - Törökországban ugyanis vasárnap komoly téttel bíró választást tartanak.

Törökországban 2012 őszétől növelték meg a tankötelezettséget nyolc évről tizenkettőre. A gyerekek az alapfokú oktatásban 8, a középiskolában négy évig tanulnak. Általános iskolának az első négy osztályt hívják, az 5-8. évfolyamot középső iskolának nevezik. Középfokú oktatás kizárólag líceumokban folyik. A 2017/2018-as tanév során az alap- és középfokú oktatásban mintegy 18 millió diák vett részt.

Rovatok