Index Vakbarát Hírportál

Nem sikerült elkábítani a kiszökött belga oroszlánt, inkább lelőtték

2018. június 21., csütörtök 18:05

Kiszökött egy oroszlán a ketrecéből csütörtökön egy belgiumi állatkertben. Mivel nem sikerült elkábítani, a rendőrök lelőtték az állatot - közölte az állatkert az MTI szerint.

Ilse Segers, a Brüsszeltől 30 kilométerre északra lévő mecheleni Planckendael állatkert szóvivője elmondta, hogy a nőstény oroszlán nem jutott ki az állatkert területéről, így egyetlen látogató sem került veszélybe. "Senki sem sérült meg, az állatkertet kiürítették és bezárták" - mondta. Két kísérletet is tettek arra, hogy elkábítsák az oroszlánt, de nem sikerült, úgyhogy inkább lelőtték, közölte később az állatkert Twitteren.

Az eljárás az állatvédőket eléggé kiakasztotta és több politikus is ráugrott a témára. "Ez borzasztó és megmagyarázhatatlan. Nem értem, hogy miért nem próbálkoztak tovább az állat elkábításával" - reagált a közleményre Ben Weyts állatvédelemért felelős flamand miniszter.

Az állatkert védelmébe vette az oroszlán lelövését, szerintük túl veszélyessé vált a helyzet. "Nem akartuk, hogy ez legyen a vége, de sajnos nem volt más választásunk. Ez egy nagyon szomorú nap az állatkert és az akcióba bevont rendőrök számára" - mondta Mechelen-Willebroek rendőrségének szóvivője.

Rovatok