Index Vakbarát Hírportál

Tömeges kivégzésnek tartja ítéletét a román szociáldemokraták elnöke

2018. június 22., péntek 19:07

A Bukarestben kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága támogatásáról biztosította nyilatkozatában Liviu Dragnea pártelnököt, akit előző nap a bíróság első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy fiktív alkalmazásokkal kapcsolatos korrupciós perben.

A testület zárt ajtók mögött tartott ülése után Dragnea azt mondta, párttársai egyhangúlag maradásra kérték, ezért nem mond le sem a PSD, sem a képviselőház elnöki tisztségéről, és még eltökéltebben folytatni akarja a kormányprogram gyakorlatba ültetését, és az úgynevezett „párhuzamos állam" lebontását, írja az MTI.

Dragnea „tömeges kivégzésnek" nevezte az előző napi ítéletet, amelyet szerinte egy sötét háttérhatalom megrendelésének eleget téve hozott a bíróság, kilenc másik embert is elítélve, csakhogy igazolják az ő elmarasztalását.

A vezető kormánypárt elnökeként Dragneának óriási befolyása van a kormány politikájára is. A mostani kormányfő és elődei azért lehettek miniszterelnökök, mert a PSD-t vezető Liviu Dragnea pártelnököt korrupciós ügyei miatt az államfő nem nevezné ki.

Rovatok