Index Vakbarát Hírportál

Putyin és Trump találkoznak, de nem tudni mikor és hol

2018. június 27., szerda 19:28 | aznap frissítve

A Kreml bejelentette, hogy megállapodás született a Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök közötti csúcsról.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó moszkvai megbeszélései után bejelentették, hogy megállapodás született a Vlagyimir Putyin és Donald Trump közötti orosz-amerikai csúcstalálkozóról - jelentette be újságíróknak Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója.

Usakov szerint a találkozót egy harmadik országban fogják megtartani. Mint mondta, a helyszínt valószínűleg csütörtökön fogják hivatalosan bejelenteni.

Az MTI tudósítása szerint a nemzetközi sajtóban eddig megjelent találgatások szerint Vlagyimir Putyin és Donald Trump amerikai elnök július 15-én, Bécsben vagy Helsinkiben találkozhat majd egymással.

A két ország kapcsolatai, elsősorban az újabb és újabb amerikai gazdasági szankciók miatt rendkívül feszültek mostanában. Igaz, Vlagyimir Putyin a Boltonnal folytatott megbeszélések után úgy fogalmazott, hogy a látogatás visszahozta a reményt, ez lehet az első lépés egy új kapcsolat kialakítására, amely csakis az egyenlőségen és kölcsönös tiszteleten alapulhat.

Rovatok