Index Vakbarát Hírportál

Több turista halt meg Mallorcán balconing miatt

2018. július 5., csütörtök 18:21 | aznap frissítve

Az utóbbi időben több fiatal turista vesztette életét erkélyről lezuhanva Mallorcán, ezért Calviá régió vezetése péntekre válságtanácskozást hívott össze - írja az MTI. 

A találkozón hoteltulajdonosok, a brit konzulátus képviselői és a Baleár-szigetek regionális vezetősége fogja elemezni a problémát és megoldásokat keresni.

A legtöbb baleset úgynevezett "balconing" során történt. A fiatal, és többnyire ittas turisták egyik balkonról a másikra szökellnek vagy a balkonról próbálnak beugrani a hotel medencéjébe egyfajta bátorságpróbaként.

Idén a főként brit és német turisták által látogatott Magaluf fürdőhelyen már három turista vesztette életét úgy, hogy lezuhant egy erkélyről. Áprilisban egy 19 éves brit nő halt meg, júniusban egy 20 éves ír.

Hétfőn egy francia férfi halt meg, a kora reggel egy hotel ötödik emeletén lévő szobájának erkélyéről zuhant ki. Szerdán súlyosan megsérült egy 19 éves brit férfi, szintén az erkélyről lezuhanva, intenzív osztályon ápolják. Idén ketten haltak meg a Santa Ponca nevű fürdőhelyen is.

Rovatok