Index Vakbarát Hírportál

Trump elküldte Kim Dzsongunnak a Rocket Man című Elton John slágert

2018. július 6., péntek 10:07 | aznap frissítve

Donald Trump Elton John CD-t küldött Kim Dzsongunnak a külügyminiszterével, Mike Pompeoval. A lemezen a '72-es sláger, a Rocket Man szerepel, utalva arra, amikor Trump, még jóval a barátságos találkozás előtt, a csúfolódós-keménykedős időszakban Twitteren Little Rocket Mannek nevezte az észak-koreai diktátort, írja a Guardian.

I told Rex Tillerson, our wonderful Secretary of State, that he is wasting his time trying to negotiate with Little Rocket Man...

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2017. október 1.

Erre akkor Kim Dzsongun egy tébolyodott, szenilis vén amerikai hülyézéssel válaszolt.

A dél-koreai Chosun Ilbo nevű lap írta meg diplomáciai források alapján, hogy Mike Pompeo csütörtökön találkozott Phenjanban Kim Dzsongunnak, ahol átadta neki a CD-t. A lap szerint a Rocket Man sláger már a Trump-Kim csúcstalálkozón is téma volt. A rakétaemberes tweetet Kim Dzsongun emlegette fel, mire Trump megkérdezte, ismeri-e az Elton John slágert. Mivel Kim akkor nemmel felelt, Trump most elküldte a Rocket Mant CD-n.

Kim Dzsongun és Donald Trump június 15-én találkozott, ezen Kim azt ígérte az amerikai elnöknek, hogy leállítja atomprogramját, azóta viszont kiderült, hogy a diktatúra átverte az elnököt, jelenleg is fejleszti azt.

Rovatok