Index Vakbarát Hírportál

Fogdosással gyanúsítja egy újságírónő a kanadai miniszterelnököt

2018. július 7., szombat 17:33

Miután Justin Trudeau kanadai miniszterelnök múlt hét hétfőn tagadta, hogy 18 évvel ezelőtt megfogdosott volna egy újságírónőt, a politikust meggyanúsító nő újra kiállt a nyilvánosság elé azzal, hogy fenntartja, amit mondott – írja a BBC.

Az eset a nő elmondása alapján 2000 augusztusában történt Crestonban, ahol a lavinabalesetek megelőzésére gyűjtöttek pénzt egy eseményen, amin Trudeau még tanárként vett részt. Az esemény után több nappal jelent meg a helyi lapban egy szerző nélküli cikk, ami azzal gyanúsította Trudeau-t, hogy megfogdosta a fiatal riporternőt. Trudeau a cikk megjelenését követően bocsánatot kért a riporternőtől. "Ha tudtam volna, hogy egy országos hírlapnak tudósít, akkor jobban odafigyeltem volna" - írta. 

A kanadai miniszterelnök először július elsején reagált újságírók kérdésére a 20 év után újra előkerült történetre: azt mondta, hogy nem emlékszik semmilyen "kellemetlen helyzetre". Csütörtökön aztán azt mondta, "úgy érzi, hogy biztos benne, hogy nem viselkedett illetlenül". Trudeau azt mondta, a cikk megjelenése után azért kért bocsánatot, mert úgy érezte, hogy nagyon másként élték meg a történteket. Az újságcikk egyébként konkrétan nem részletezi, hogy Trudeau mit tett, csak annyit állít, hogy Trudeau tiszteletlenül viselkedett a riporternővel. 

A nő a frissen kiadott közleményben azt írja, Trudeau tényleg bocsánatot kért tőle, ahogy az cikkben is le van írva. "Nem akartam többet foglalkozni az esettel akkoriban, és most sem akarok. Ezen a közleményen kívül már nem fogom kommentálni ezt az ügyet, és újabb részleteket sem akarom az esettel kapcsolatban megosztani" - írta.

Rovatok