Index Vakbarát Hírportál

Floridai strandok - cápatámadás miatt zárva!

2018. július 14., szombat 11:10

Két embert támadtak meg a cápák a Florida államban található Fernandina Beach strandjain, ezért a hatóságok jobbnak látták lezárni a település összes strandját a nyilvánosság elől

Cápatámadás ért két férfit, egy 30 éves szörföst és egy 17 éves fürdőzőt Floridában - tudósított a Fox News. Az eset a tízezer lakosú, népszerű üdülőváros, Fernandina Beach partjainál történt, egymástól egy óra különbséggel, egy kilométer távolságra.

A helyszínre elsőként a tűzoltók érkeztek, majd a sebesülteket mély, véres harapásnyomokkal a mentők szállították kórházba. A helyi önkormányzat hamarosan tájékoztatást adott ki, eszerint a sérülések nem életveszélyesek.

Záróra

A Fernandina Beach-i hatóságok az eset után lezárták a település összes strandját, és elhelyezték az ilyen esetekben szokásos vörös zászlókat és a cápatámadás veszélyeire figyelmeztető feliratokat.

Mielőtt újra megnyílnának a strandok, a hatóságok kivizsgálják a bejelentett eseteket és járőröznek a környéken.

Floridában mindez nem szokatlan, tíz éves időtávlatban összesen 243 cápatámadást jegyeztek fel az illetékesek, amelyek közül szerencsére csak egy volt halálos kimenetelű.

Nyitókép: Floridai horgászok cápát fogtak (Laurentiu Garofeanu / Barcroft USA / NORTHFOTO)

Rovatok