Index Vakbarát Hírportál

Négy droglabort, 50 drogkereskedőt vontak ki a forgalomból Peruban

2018. július 17., kedd 09:53

Több mint félszáz embert, jórészt kolumbiai állampolgárt vettek őrizetbe hétfőn a perui hatóságok egy drogellenes műveletben a Kolumbiával és Ecuadorral határos, dzsungel borította Putumayo tartományban, írja az MTI.

Martín Vizcarra perui elnök azt mondta, hogy az ország biztonsági erői a kolumbiai hadsereggel karöltve Armageddon (utolsó döntő ütközet) kódnevű akcióban léptek fel a drogkereskedőkkel szemben.

Peruban vasárnap szükségállapotot rendeltek el ebben a tartományban, miután a kolumbiai kormánnyal békét kötött és feloszlatott Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű kolumbiai gerillaszervezet szakadár ágának fegyveresei többször megtámadták a biztonsági erőket a szomszédos Ecuadorban. A FARC mintegy 1200 harcosa megtagadta, hogy letegye a fegyvert a kolumbiai kormánnyal 2016-ban kötött megállapodással összhangban. Főként ezek a fegyveresek folytatják a kábítószer-kereskedelmet.

Peruban négy droglabort számoltak fel a térségben. José Modesto Huerta Torres perui védelmi miniszter szerint ez volt a legnagyobb csapás, amelyet az ország északi határvidékén a drogcsempészetre mértek.

Rovatok