Index Vakbarát Hírportál

Trump: Elképzelhetetlen, hogy titokban hangfelvételt készített az ügyvédem

2018. július 21., szombat 19:47

Donald Trump szokás szerint Twitteren reagált az őt érintő újabb kellemetlen vádakra. Az amerikai elnök szerint elképzelhetetlen, hogy a kormány lerohanja egy ügyvéd irodáját, és hogy ez az ügyvéd legálisan titokban hangfelvételt készítsen, ahogy azt Michael Cohen egykori ügyvédje állítja. Egyébként ő amúgy se csinált semmit, úgyhogy mindenki megnyugodhat. 

Trump azután írta ezt ki a Twitterére, hogy szombaton kiderült, hogy minden bizonnyal az FBI birtokába került egy felvétel, amit egykori ügyvédjének átkutatása során találtak meg. A 2016-os, Trump Towerben készült felvételen azt vitatják meg, hogy hogyan fizessék ki a 150 ezer dollárt (közel 40 millió forintot) a Donald Trump-párti National Enquirer bulvárlapnak, akik megvették a sztorit, ami az amerikai elnök egy 2006-os románcáról szól Karen McDougal Playboy-modelllel. Trump ekkor már javában házas volt. 

Nem ez az első hasonló botrány, ugyanis Trump egykori ügyvédje egy folyamatban lévő nyomozás szerint 130 ezer dollárt fizetett egy egykori pornószínésznőnek, egy szintén 2006-os affér kapcsán. A nyomozás azért folyik, mert a kifizetés minden bizonnyal nem Trump zsebéből ment, hanem kampánypénzt használtak fel az egykori szerető elhallgattatására. 

A felvétel, ami az egykori playboy modell, Karen McDougallal közösen eltöltött idő számlázásáról és fizetéséről szólt, az egykori ügyvéd szerint a FBI birtokába került, amikor lerohanták New York-i otthonát, és irodáját még áprilisban. Míg Trump kételkedik az akcióban, addig az FBI azt állítja, hogy érvényes házkutatási paranccsal vonultak ki Cohen érdekeltségeihez. 

(viaCNN)

Rovatok