Index Vakbarát Hírportál

Egy ketrecharcos családjához ment be az év legbénább betörője

2018. július 22., vasárnap 22:59 | aznap frissítve

Nem végzett különösebb felderítő munkát az a balek betörő, aki egy amerikai profi ketrecharcos apjának a házába szeretett volna betörni. A fiú, a San Diego-i Sergio Hernandez Jr. üldözőbe vette a betörőt, majd leteperte a földre, és fogva tartotta amíg a rendőrök kiérkeztek. 

A ju-jitsuban fekete övet megszerző profi bunyós nem akart semmit megbosszulni, és nem idegességében cselekedett.

”Mérges és dühös voltam, de nem állt szándékomban bántani, vagy bármit megtorolni. Amikor látok utcai harcosokról videókat, mindig zavar, hogy az emberek ennyire éltetik az erőszakot. 13 éve ju-jitsuzok, könnyen eltörhettem volna a karját, de nem szeretem, ha emberek megsérülnek." 

Hernandez még hétfőn ment át az apját meglátogatni, amikor a férfit a hátsó kertben találta, aki azt mondta, hogy egy kutya elől menekült be, de amikor a család észrevette a betörésre utaló nyomokat, futásnak eredt. Ekkor szaladt Hernandez a férfi után, akit hamar utolért és a földre vitt.

“Úgy volt, hogy egy fojtással elkábítom, de végül inkább beszéltem hozzá, mert meg akartam tudni, hogy miért a mi házunkat választotta. Valahol sajnáltam, de más területére betörni veszélyes dolog. Nem lett volna helyes, ha elengedjük, mert nem tudjuk, hogy azzal kinek az életét veszélyeztettük volna a jövőben.” 

(via The Independent)

Rovatok