Index Vakbarát Hírportál

Egy vak férfi egyedül kelt át a világ legnagyobb sósivatagán

2018. július 24., kedd 17:41

Egyedül szelte át a világ legnagyobb sósivatagát Bolíviában egy vak francia férfi. Alban Tessier hét nap alatt tette meg a Salar de Uyuni sivatagon át vezető 140 kilométeres utat – írja az MTI a bolíviai kulturális minisztérium közleménye nyomán.

A tanár Tessier egy akusztikus GPS-eszköz segítségével szelte át a sivatagot. Az életveszélyes területen át vezető vándorútjához szükséges felszerelést egy taligában húzta maga után. Távol tőle egy kísérőcsapat követte a 41 éves férfit, aki mint elmondta, meg akarta mutatni a világnak, hogy

a testi korlátozottság nem akadályozhatja meg nagy tettek végrehajtását.

A Salar de Uyuni 10 582 négyzetkilométeres területe az Andok hegyvonulatai között található medencében, Potosi régióban terül el. A hőmérséklet -3 és 20 Celsius fok között ingadozik. Tessier-nek meg kellett küzdenie a széllel, a hideggel és a havas esővel is. A hó károsította a GPS-eszközét is, így a pótműszerekhez kellett fordulnia.

Tessier kalandját a bolíviai hatóságok is támogatták, hogy így népszerűsítsék a sivatagot, amely a dél-amerikai ország legfőbb látványosságai közé tartozik.

Rovatok