Index Vakbarát Hírportál

Putyin megkapta Trump meghívóját

2018. július 24., kedd 15:41 | aznap frissítve

A Kreml közlése szerint megkapták az év végére, Washingtonba szóló meghívást, ahol Vlagyimir Putyin és Donald Trump újra találkozhatnának. A találkozó előkészítése még nem kezdődött meg, és a Kreml sietett leszögezni azt is, hogy más alkalmak is vannak rá, hogy a két elnök találkozzon egymással. Ilyen lesz például a novemberi G20-as csúcstalálkozó Argentínában.

A Kreml ugyanakkor fontosnak találta hangsúlyozni, hogy a múlt heti, Helsinkiben történt négyszemközti találkozás után ismét fontosnak tartanák a két vezető közötti tárgyalások folytatását.

Mint ismert, pár nappal azután, hogy Trump és Putyin négyszemközti tárgyalásokat folytattak Helsinkiben, Trump már meg is hívta az orosz elnököt Washingtonba. Az örömhírt megosztotta a Twitterén is, ahol azt írta, hogy szeretné folytatni a tárgyalásokat a terrorizmus elleni küzdelem, Izrael, Ukrajna, a Közel-Kelet és Észak-Korea kérdésében. Trump kritikusai ugyanakkor az elnök szemére vetették, hogy mindezidáig az sem derült ki pontosan, hogy az előző találkozón miről beszéltek. A volt CIA-igazgató pedig egyenesen hazaárulással vádolta meg az amerikai elnököt.

Rovatok