Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas robbantással kezdődött a választás Pakisztánban

2018. július 25., szerda 09:26

Öngyilkos merénylő robbantott Balokisztán tartomány fővárosában, Kvettában egy választóhelyiség közelében, nem sokkal azután, hogy Pakisztánban megkezdődött a parlamenti alsóházának újraválasztása. Az első jelentések szerint a merényletnek legalább 25 halálos áldozata van, köztük a választóhelyiséget biztosító rendőrök.

A választás kimenetele kétesélyes, a Shehbaz Sarif vezette Muszlim Liga (PMLN) fej-fej mellett áll a híres, de már rég visszavonult krikettjátékos Imran Khan vezette Igazság Mozgalommal (PTI).

A robbantást mindketten elítélték. Khan Pakisztán ellenségeinek terrortámadásának nyilvánította, akik meg akarják zavarni a választás demokratikus folyamatát. Sarif – aki a dicstelen körülmények között távozott és pár napja letartóztatott volt kormányfő, Navaz Sarif testvére – arról beszélt, hogy összetörte a hír, és hogy az áldozatok között rendőrök is vannak.

A délelőtt folyamán nem a kvettai volt az első robbantás. Szvábiban hárman haltak meg, amikor felrobbant egy gránát, a larkanai merényletnek viszont nem volt halálos áldozata.

Rovatok