Index Vakbarát Hírportál

A román kormányfőnek is megvolt a maga Bukarest-Budapest bakija

2018. július 26., csütörtök 14:33

Nagyon örülök, hogy Pristinában lehetek – ezzel kezdte külföldi látogatását Viorica Dăncilă román miniszterelnök, szavait videófelvétel is rögzíti.

Nem is lenne ezzel semmi baj, Pristina egy minden bizonnyal szép hely, a volt Jugoszláviából kivált utódállamok egyikének, a vitatott jogállású, és csak részben elismert Koszovónak a fővárosa, elővárosok nélkül nagyjából 250 ezer lakója van.

Csakhogy a román miniszterelnök nem ott járt, hanem Podgoricában – írja a Főtér.ro. Ami szintén egy jugoszláv utódállam fővárosa, csak éppen nem Koszovóé, hanem Montenegróé, és legismertebb "terméke" talán az európai női kézilabda egyik legjobb csapata, a
Budućnost Podgorica.

Szóval Viorica Dăncilă Podgoricában pristinázott egyet, ami a Főtér szerint azért is különösen vicces, mert Románia épp azon államok egyike, amely hivatalosan nem ismerte el Koszovót. És mert épp Románia fővárosa az, amelyet amúgy rendszeresen összekevernek Európán kívülről érkezett turisták – de sokszor nyugat-európaiak is – egy másik fővárossal. Igen, Budapest-Bukarest, persze, hogy erre gondoltunk.

Rovatok