Index Vakbarát Hírportál

Pence: Az antiszemitizmusnak véget kell vetni

2018. július 26., csütörtök 21:33

A zsidók elleni támadások megfékezésére szólított fel egyes európai országokat Mike Pence amerikai alelnök, a vallásszabadságról rendezett miniszteri szintű nemzetközi konferencián Washingtonban - írja az MTI. 

Az alelnök hangsúlyozta, hogy Európában általában erősödik a vallásokkal szembeni türelmetlenség, és konkrétan az Egyesült Királyságot, Franciaországot és Németországot nevezte meg, mint problémás területet. Pence utalt arra, hogy holokauszt-túlélőket is megtámadnak, és arra figyelmeztetik a zsidókat, hogy ne hordjanak kipát, azaz a legjellegzetesebb zsidó viseletnek számító sapkát. 

 Ennek az erőszaknak, gyűlöletnek és antiszemitizmusnak véget kell vetni

Az alelnök az Angliában gyűlöletből elkövetett bűncselekményekről, illetve a Franciaországban megtörtént konkrét esetekről beszélt, amikor zsidókat gyilkoltak meg szélsőségesek. 

Beszédében az alelnök a más országokban tapasztalható vallásüldözésre is kitért, így például megemlítette, hogy Nicaraguában, Kínában, Észak-Koreában, Oroszországban és Iránban is üldöznek hívő embereket. Elítélte az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet, és külön szólt az Irakban élő jazidi kisebbség lányainak és asszonyainak rabszolgasorba taszításáról.

Rovatok