Index Vakbarát Hírportál

Balázst 17 év után fogták el Mexikóban

2018. augusztus 2., csütörtök 07:06

B. Balázs társaival 2001 szeptemberében egy budai szálloda egyik szobájába betört, és onnan értékeket próbált meg ellopni. Az alkalmazottak észrevették, és megpróbálták a helyszínen visszatartani a társaságot, azonban a férfi egy kést vett elő, majd azzal három embert is megszúrt, illetve megvágott. B. Balázs a helyszínről elmenekült, a rendőrök nem találták.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Balázst 17 év után fogták el Mexikóban

Emberölés miatt körözték.

120 · Aug 02, 2018 07:06am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A BRFK aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytatott vele szemben nyomozást, elrendelték a körözését, a bíróság pedig európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

A készenlétisek fél évvel ezelőtt olyan információkat kaptak, hogy a férfi Mexikóban lehet, ezért felvették a kapcsolatot a mexikói hatóságokkal. A beszerzett adatok alapján B. Balázs Közép-Amerikában hamis személyazonossággal új életet kezdett, az elmúlt időszakban egy építési vállalkozás egyik vezetőjeként tevékenykedett. A mexikói hatóságok 2018. június 27-én Veracruz városában elfogták a keresett férfit, a magyar és mexikói hatóságok tevékenységének koordinálását az FBI végezte.

A férfit augusztus elsején hazaszállították, kihallgatták, őrizetbe vették.

Rovatok