Index Vakbarát Hírportál

Meghalt az amerikai kisfiú, aki müzlinek nézte a metamfetamint

2018. augusztus 4., szombat 12:40

Meghalt egy 8 éves kisfiú az amerikai Indiana államban, miután müzli helyett édesapja metamfetaminját ette meg, számolt be róla a Huffington Post. A toxikológiai vizsgálat szerint a kisfiú testében a halálos dózis 180-szorosát mutatták ki.

A kisfiúra az édesapja vigyázott a végzetes baleset idején. Délelőtt 10 órakor vette észre, hogy valami gond van a fiával. De ekkor nem a mentőket értesítette, hanem egy ismerősét, aki miután megérkezett azonnal hívta volna a mentőket, de a férfi megakadályozta ebben, mert tudta, hogy ha kijönnek a rendőrök, akkor őt letartóztatják egy korábbi, zaklatási ügy miatt. Azzal is fenyegetőzött, hogy megöli a nőt, kisfiát és saját magával is végez.

Végül a gyerek nagyszülei értesítették a mentőket, de a fiú életét végül nem sikerült megmenteni. A férfit a rendőrség letartóztatta és veszélyeztetés, gondatlanságból elkövetett emberülés és fegyverrel való visszaélés miatt is felelnie kell a bíróságon. Várhatóan 20 és 40 év közötti börtönbüntetésre ítélhetik. A tárgyalása decemberben kezdődik.

Rovatok