Index Vakbarát Hírportál

Legalább harmincheten meghaltak egy földrengésben az indonéz turistaparadicsomban

2018. augusztus 5., vasárnap 15:02

Újabb nagy erejű földrengés volt az indonéziai Lombokon, a nyugati turisták egyik kedvelt nyaralási célpontján. A földrengés legalább harminchét halálos áldozattal járt. Számos régi épület megrongálódott a legnagyobb városban, Mataramban.

A földrengés pánikot váltott ki a két szigeten nyaraló turisták és a helyi lakosok körében. Beszámolók szerint Balin több másodpercig érezhető volt a földmozgás, míg Lombokon mintegy fél percig volt érezhető a rengés, aminek hatására az emberek kirohantak az utcára. 

A Richter-skála szerinti 7-es erejű rengést egy héttel ezelőtt egy 6,4-es rengés előzte meg, amelynek 17 halálos áldozata volt.

Az indonéziai meteorológiai szolgálat szökőár kialakulásának veszélyére figyelmeztette a lakosságot, de a riasztást hamar visszavonták.

Breaking: Video shows intense shaking in Indonesia from massive 7.0 earthquake. pic.twitter.com/P0YiSFW6Qh

— PM Breaking News (@PMBreakingNews) August 5, 2018

A rengés epicentruma Mataram várostól 50 kilométerre északkeletre volt, 10 kilométeres mélységben. Az indonéziai katasztrófavédelem jelentése szerint 15 kilométeres mélységben rengett a föld. Lombok egyébként a szintén kedvelt turisztikai célpontnak számító Bali keleti szomszédja.

A múlt heti nagy rengést több mint száz kisebb utórengés követte, és a szakértők tartottak egy következő nagyobb erejű eseménytől.

(Sunday Express

(Borítókép: Fotó: Johannes Christo / REUTERS)

Rovatok