Index Vakbarát Hírportál

Éhező, rongyos gyerekeket szabadítottak ki bűnözők rabságából Amerikában

2018. augusztus 6., hétfő 10:47

Tizenegy, 1-15 éves közötti gyereket szabadítottak ki bűnözők rabságából egy düledező tanyáról Új-Mexikó amerikai államban - közölte a helyi rendőrségre hivatkozva az MTI. A rendőrség két férfit letartóztatott.

Egy rendőrtiszt elmondta, hogy a gyerekek szegénységben, nagyon nyomorúságos körülmények között éltek. A földbe ásott, vezetékes víz, csatorna és áram nélküli nyomortanyán rajtuk kívül két, gépkarabéllyal felfegyverzett férfit és három nőt találtak, akik a gyerekek anyjai lehetnek.

A cipőt nem viselő, piszkos rongyokba burkolt emberek leginkább harmadik világbeli menekültekhez hasonlítottak.

A műveletre egy nyomozás keretében került sor, amelyet a múlt év végén indítottak a georgiai Jonesboróban. A 39 éves Siraj Wahhajot azzal vádolták meg, hogy elrabolta hároméves gyermekét, de őt a mostani akcióban sem találtak meg.

Jerry Hogrefe taosi serif augusztus 2-án házkutatást rendelt el a férfi rejtekhelyén, a vidéki Amaliában. A gumiabroncsokkal és földfallal elkerített, lakókocsiszerű rozoga viskóban rajta kívül egy másik férfi, Lucas Morten bujkált.

A házkutatás elrendelésére egy gyerekek által írt üzenet szolgáltatott alapot, amelyben azt írták: éheznek, ételre és vízre van szükségük.

Wahhajot gyermekrablás, Mortent pedig szökevény rejtegetése miatt tartóztatták le. A három nőt előzetes letartóztatásba helyezték, hogy kihallgassák őket.

A rendőrség azt gyanítja, hogy a keresett kisfiú néhány héttel korábban még a nyomortanyán élt.

Rovatok