Index Vakbarát Hírportál

Sokkoló látni az oltásellenesek fejét, amikor gyermekük halála miatt megvádolják őket

2018. augusztus 8., szerda 15:48 | aznap frissítve

Michiganben szándékos gyilkossággal és gyermekbántalmazással vádoltak meg egy házaspárt, akik a múlt héten elvesztették a legkisebb gyermeküket. A szigorúan csak bibliai útmutatás szerint élő 27 éves Seth Welch és Tatiana Fusari a vád szerint "vallási okokból" nem hívtak segítséget gyengélkedő, 10 hónapos kislányukhoz, aki a múlt csütörtökön ebbe belehalt.

A boncolás szerint a kislány halálát alultápláltság és kiszáradás okozta, ezután vádolták meg a szülőket a gyilkossággal, amiért életfogytig tartó börtönbüntetést kaphatnak. A Kent megyei bíróságon a szülőket kamera figyelte, amint a bírónő felolvasta a vádat, amire a két szülő két teljesen más reakciót adott. Az apának leesett az álla, és végig nyitott szájjal, hitetlenkedve hallgatta a vádat, míg a nő könnyekben tört ki.

A kislány csütörtökön reggel került olyan állapotba, hogy mentőt hívtak hozzá, a kiérkező segítség a kislányt beesett szemekkel, éppen csak kitapintható pulzussal találta, majd a kislány a helyszínen meg is halt. A nyomozati papírok szerint a kislány legalább egy hónapja betegesen lefogyott, de a szülők vallási okokból nem mutatták meg orvosnak.

A férfi még aznap Facebook-posztban mesélt "összetört szívvel" gyermeke haláláról, meg arról, hogy a két idősebb gyereküket elvették tőlük és a nagyszülőkhöz vitték, hogy el legyenek zárva tőlük, mert hogy ők a "világ legrosszabb szülei", írta gúnyosan. A poszt másik része meg arról szólt, hogy mennyire "élvezi" a hatóságok "segítőkész törődését", amíg a cellában ül.

A pár semmiben nem működik együtt sem a hatóságokkal, sem a helyi gyermekvédelemmel, ez utóbbi szervezet eljárást indított a két nagyobbik gyermek elvétele érdekében.

A férfi gyakran posztolt a Facebookra keresztény hitéről, és sokszor fejezte ki ellenérzését a gyermekvédelemmel és az orvosokkal kapcsolatban, akiket csak a gyógyászat papjaiként emlegetett.

A férfi az oltásokkal kapcsolatos nézeteit is a Facebookon hirdette, nem is engedte beoltatni egyik gyerekét sem, mert mint írta, az ember a hittel  él. Sőt körberöhögte azokat, akik hisznek az evolúcióban, amire rámutatva azt mondta, nem érti, akkor miért van az oltás, ha az evolúció arról szól, hogy csak a legjobbak maradhatnak fent.

A forrás szerint a nő egyébként ismét állapotos.

Rovatok