Index Vakbarát Hírportál

Előre kitervelt dinnyedarabolás, bűnös szándékkal

2018. augusztus 10., péntek 13:26 | aznap frissítve

Két vajai fiatal visszatérően dobálta az M3-as autópályán közlekedő gépkocsikat. Elfogták őket, megbánták tettüket.

Augusztus 10-én, nem sokkal éjfél után a rendőrök elfogtak egy 18 és egy 19 éves vajai fiút. A gyanúsítottak előre kitevrelten, gondosan feldarabolt dinnyedarabokkal dobálták az autókat, az M3-as autópálya 262. kilométerszelvényében a Kántorjánosi és Vaja között található hídról,

Bűncselekmény

A Mátészalkai Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény és rongálás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást K. J. 18 éves és K. B. 19 éves vajai lakosok ellen. Miután a rendőrök a két fiút elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták, a fiúk t két, korábban elkövetett dobálásról is beismerő vallomást tettek.

Előbb kavics, aztán dinnye

A 2018. augusztus 5-én és augusztus 7-én éjjel elkövetett dobálások következtében az érintett személygépkocsik szélvédői berepedtek. A két fiú elfogásuk előtt az otthonfeldarabolt dinnyétegyikük tehergépkocsijával vitték a hídra, hogy az autópályán haladó gépjárműveket dobálják. A korábbi két alkalommal kavicsokat vittek magukkal ugyanebből a célból. Tettükre nem tudtak magyarázatot adni, de elmondásuk szerint már nagyon megbánták.

Rovatok