Index Vakbarát Hírportál

Kopt keresztények elleni öngyilkos merényletet hiúsítottak meg Egyiptomban

2018. augusztus 11., szombat 15:36 | aznap frissítve

Kopt keresztények ellen terveztek öngyilkos merényletet Kairó közelében szombaton. Egyiptomi biztonsági erők sikeresen megakadályozták, hogy a merénylő eljusson a Shubra-el-Heima térségben lévő Szűz Templomába, írja az MTI.

A templomban szombatig tartott a kopt keresztények által Szűz Mária születését ünneplő fesztivál. Az épület környékén bevezetett szigorú biztonsági intézkedések akadályozták meg, hogy a merénylő túl közel kerüljön a templomhoz. Az öngyilkos öve egy közeli hídon robbant fel, és csak a merénylő halt meg a robbanásban.

Az elmúlt években iszlám szélsőségesek számtalan támadást követtek el az egyiptomi keresztény kisebbség és templomaik ellen. 2016-ban a kairói katedrálisban 25 embert öltek meg egy öngyilkos merényletben. 2017 áprilisában virágvasárnapon két kopt templomban 47 ember vesztette életét kettős öngyilkos merényletben. Egy hónappal később Dél-Egyiptomban 28 embert öltek meg, akik buszon utaztak zarándoklatra. Valamennyi támadás elkövetését az Iszlám Állam vállalta.

Rovatok