Index Vakbarát Hírportál

Emberi maradványokat találtak az elkötött repülő roncsai között

2018. augusztus 13., hétfő 07:35

Emberi maradványokra bukkant az FBI annak a gépnek a roncsai között, amelyet a Seattle-Tacoma nemzetközi repülőtérről lopott el egy 29 éves reptéri munkás, majd nem sokkal később lezuhant vele. Később kiderült, hogy Horizon Air Bombardeier Q400 típusú utasszállítóval Richard Russel öngyilkosságot követett el. 

A csendes, barátságos, kiegyensúlyozottnak ismert férfi gépet üresen vitte el a repülőtérről, majd a földi irányítással közölte, hogy ő egy megtört ember, és nincs minden rendben vele.

Sok ismerősöm van, aki törődik velem, és akik csalódni fognak bennem, ha meghallják, mit tettem

– üzente, mielőtt Ketron Island erdejében lezuhant a géppel, amelyet elkötése után két F-15-ös kísért. Az továbbra is kérdés, hogyan tanult meg ilyen szinten repülőgépet vezetni a repülőtéri munkás. 

Vélhetően az ő holttestének maradványai kerültek elő a roncsok közül, de a a CNN szerint FBI még nem kapta meg az elemzés pontos eredményeit. A gép a felismerhetetlenségig összetört. „Ránézésre nehéz lenne megmondani azt is, hogy ez egy repülőgép volt, leszámítva a letört szárnyakat” – mondta az amerikai Nemzeti Repülésbiztonsági Hatóság regionális vezetője, Debra Eckrote.

A gép fekete doboza viszont nem sérült meg, kedden megkezdik elemzését.

Rovatok