Index Vakbarát Hírportál

Börtönre ítélték az izraeli katonákat megpofozó palesztin lány bátyját

2018. augusztus 21., kedd 22:37

Tizennégy hónap börtönbüntetésre ítélt egy katonai bíróság egy 21 éves palesztin fiatalt, Vaad Tamímit, aki kövekkel dobált izraeli katonákat – írja az MTI az izraeli sajtó alapján. Vaad Tamími a bátyja a 17 éves Ahed Tamíminek, az izraeli katonák megpofozása nyomán elhíresült palesztin lánynak.

A palesztin fiatal a vád szerint kövekkel támadta az izraeli határrendőrség tagjait a Tamími család lakhelyén, a Rámalláh közelében található Nabi-Szálehben két alkalommal, 2017-ben és 2016-ban – írta kedden a Háárec című izraeli napilap.

A bíróság bűnösnek találta Vaad Tamímit és több más fiatalt egyebek között abban, hogy megsebesítették a határrendőrség egyik tagját a karján, amikor 2017-ben megdobálták a járművet, amelyben utazott. A tisztet a sisakján és karján érte találat. Vaad Tamími tizennégy hónap börtönbüntetést kapott emiatt.

Az izraeli hatóságok július végén engedték ki a börtönből Vaad Tamími húgát, a 17 éves Ahed Tamímit, valamint édesanyjukat. A lányt 2017 decemberében vették őrizetbe, miután futótűzként terjedt el a közösségi médiában az a videofelvétel, amelyen Ahed Tamími egyebek között megpofozott izraeli katonákat.

A 17 éves lány ellen 12 pontban, köztük súlyos testi sértés miatt emeltek vádat. Édesanyjukat erőszak szítása miatt ítélték el. Ahed Tamímit a palesztinok hősként tisztelik.

Rovatok