Index Vakbarát Hírportál

Durva hurrikán közeledik Hawaii partjaihoz

2018. augusztus 22., szerda 15:39

Akár 250 km/órás szelet is elérheti az a hurrikán, amely hamarosan lecsap Hawaiira, írja a Sky. A helyi meteorológiai intézet szerint a közeledő hurrikán az 5-ös minősítést kapta, ami azt jelenti, hogy óriási károkat okozhat majd a szigeteken.

A hurrikán egyelőre 804 kilométerre van Honolulutól, de már most figyelmeztettek az összes sziget lakóját, hogy készüljenek fel, mert szerdán trópusi vihar és heves esőzések jönnek.

A Lane hurrikán nem biztos, hogy telibe találja Hawaiit, de a szakértők mindenkit figyelmeztetnek a legrosszabb eshetőségre is, hiszen az egészen valószínű, hogy csütörtök és szombat között már egészen közel lesz a hurrikán a szigetekhez.

Hawaii főszigetén és Mauin már be is zárták az iskolákat egyelőre bizonytalan időre, David Ige kormányzó pedig szerda és vasárnap között fizetett szabadságra küldte az összes olyan állami alkalmazottat, akiknek nem létszükséglet a munkájuk.

A helyiek már elkezdtek bespájzolni élelemből és minden szükséges holmiból, mivel hasonló erejű hurrikán legutoljára 1992-ben volt ennyire közel Hawaiihoz, és iszonyatos pusztítást végzett.

Rovatok