Index Vakbarát Hírportál

Emberek százai rekedtek étel és ital nélkül egy líbiai menekülttáborban

2018. augusztus 29., szerda 21:35

Több száz ember rekedt élelmiszer és ivóvíz nélkül a líbiai főváros, Tripoli déli részén található Ain Zara táborban, miután az őrök elmenekültek a fegyveres csoportok közötti kiújult harcok elől – írja az MTI.

A Reutersnek nyilatkozó forrás szerint több mint négyszáz ember van bezárva a táborba, köztük húsz öt év alatti gyerek. Egy másik forrás arról beszélt, hogy eredetileg 1500 menekült rekedt három különböző központban a térségben, egyeseknek azonban sikerült elmenekülniük, míg másokat a biztonságosabb térségekben található központokba szállítottak át.

Az Ain Zara őrzött központot az ENSZ támogatását élvező kormány működteti, és részét képezi azoknak az állami intézményeknek, amelyekben Líbia azokat szállásolja el, akiket a parti őrség tartóztatott fel, miközben hajón megpróbáltak az olasz partokhoz eljutni.

Líbiában Moammer Kadhafi 2011-es megbuktatása és a diktátor halála óta káosz uralkodik. Jelenleg két nagyobb erő küzd a hatalomért: a nemzetközi közösség által elismert, tripoli székhelyű egységkormány, valamint a lábát az ország keleti részében megvető, a befolyásos Halifa Haftár tábornok vezette erők.

Rovatok