Index Vakbarát Hírportál

Orbán személyesen tekintette meg a nomád magyarok bevonulását Kirgizisztánban

2018. szeptember 2., vasárnap 19:50

Óriási kereszténydemokrácia-építő tréningen vesz részt egy maroknyi magyar Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével Kirgizisztánban. Ott rendezik immáron harmadjára a Nomád Világjátékokat, ahol a magyar miniszterelnök a megnyitón is jelen van, és részben ott, részben később további kereszténydemokrata vezetőkkel találkozik, úgy mint Recep Tayyip Erdogan török, Ilham Aliyev azeri, Nurszultan Nazarbajev kazah és Savkat Mirzijojev üzbég államfő.

A Nomád Világjátékokon egykori szovjet tagállamok és jelenlegi orosz régiók lakosai hagyományos népi sportokban mérkőznek meg egymással szeptember 2. és 8. között a kirgizisztáni Iszik-köl tartományban. 

Orbán a megérkezéséről, és a vendégváró falat bekapásáról videót töltött fel Facebook-oldalára:

A nap már a verseny előtt sikeresnek tekinthető volt a kereszténydemokrácia jegyében, hiszen Szijjártó Péter külügyminiszter jelentette: Magyarország megfigyelői státust nyert el a Nemzetközi Türk Akadémiában. A hír Biskekből, Kirgizisztán fővárosából érkezett egyenesen.

Orbán a játékokon túl részt vesz a Török Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsának konferenciáján is, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Törökország és Üzbegisztán vezetőinek társaságában. A témák között valószínűleg a kereszténydemokrácia is felüti a fejét.

Borítókép: Szecsődi Balázs / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI.

Rovatok