Index Vakbarát Hírportál

Obama megint ekézte Trump elnökségét

2018. szeptember 9., vasárnap 11:23

Az Egyesült Államok volt elnöke, Barack Obama ismét bírálta az ország jelenlegi vezetését, ezúttal egy dél-kaliforniai kampányrendezvényen.

Obama egy húszperces beszédet tartott, amiben a jelenkor Amerikájának nagy kihívásairól is beszélt. "Embert próbáló időket élünk, mert ha megnézzük az Egyesült Államok történetét, akkor mindig is volt ellentét azok között, akik előre akartak haladni és akik mindig a múltba tekintettek. Azok között, akik egyesíteni akarnak és megosztani az embereket. Azok között, akik a remény politikáját hirdették és akik a politikát megfélemlítésre használták" - mondta. Egyébként Trump nevét egyszer sem említette a beszédében.  

A volt elnök arról is beszélt, hogy ha a választók nem lépnek, akkor még rosszabbra fordulhatnak a dolgok az országban, ezért is fontos a két hónap múlva esedékes félidős választás, mert vissza lehet hozni az ésszerű gondolkodást a politikába. 

Obama szombaton szólt be először Trumpnak az Illinois Egyetemen tartott beszédében, azt mondta nem normális, ami zajlik, és ezek különleges,  veszélyes idők.

Trump nem sokkal később annyit reagált, hogy elkezdte nézni Obama beszédét, de elaludt rajta. 

(AP)

Rovatok