Index Vakbarát Hírportál

Trump szerint vicc az őt támadó könyv, ellenkönyvvel fenyegetőzik

2018. szeptember 10., hétfő 19:53

Donald Trump amerikai elnök arra készül, hogy megírja saját könyvét Bob Woodward könyvének ellensúlyozására. Ezt maga az elnök jelentette be hétfői Twitter-bejegyzésében, amiben Woodward könyvét viccnek nevezte.

„A Woodward-könyv egy vicc. Újabb támadás ellenem” – írta Trump, hozzátéve, hogy a The Washington Post főmunkatársa által írt könyv névtelen és nevük elhallgatását kérő forrásokat idéz, akik közül szerinte néhányan már fel is fedték magukat és elmondták, hogy a könyvben szereplő idézetek képzelgések. Hozzátette: „a demokraták nem tudnak veszíteni. Majd én megírom az igazi könyvet!”

Trump idézte John Mattis védelmi minisztert és John Kelly kabinetfőnököt, akik cáfolták a könyv állításait, majd saját kormányzata tevékenységét dicsérte. „A Fehér Ház 'olajozottan működő gépezet'. Országunk történetének néhány legnagyobb és legfontosabb megállapodását készítettük el és még több várható. A demokraták meg fognak őrülni!” - fogalmazott. 

Az elnök Twitter-bejegyzését megelőzte Bob Woodward, a vitákat kavaró Félelem: Trump a Fehér Házban című könyv szerzőjének interjúja az NBC televízió hétfő reggeli műsorában. „Én még soha nem láttam példát arra, hogy egy elnök ennyire elszakadjon a valóságtól” – mondta a műsorban Woodward az MTI szerint. Woodward arról is beszélt,  meglátása szerint Trump „tényleg veszélybe sodorja” a nemzet biztonságát. 

Woodward könyve már bestseller az Amazon internetes áruház listáján. A múlt héten került piacra, és azóta folyamatos viták tárgya az amerikai politikai életben.

Rovatok