Index Vakbarát Hírportál

Náci jelképekkel tüntetőket állítottak elő Németországban

2018. szeptember 11., kedd 11:02

A német rendőrség elkezdett kihallgatni legalább tíz embert, aki náci jelképeket és jelmondatokat használt egy hétfői tüntetésen az ország keleti részében található Halléban - közölte a hivatalos bejelentésre hivatkozva az MTI. Ezenkívül nyomozást folytatnak a tüntetésen történt olyan incidensek ügyében, amelyekben egyes demonstrálók leköptek rendőröket, illetve dulakodtak velük.

A rendőrség szerint a hétfői hallei tüntetésen sok demonstráló ittas volt, és nem tudják, a tüntetés résztvevői közül hányan tartoznak tiltott szélsőjobboldali szervezethez. Rendeztek ezzel egy időben egy ellentüntetést is Halléban, 80-100 fő részvételével, de ezen az eseményen nem történt incidens.

A mintegy 450 fős tüntetés része annak a kelet-németországi sorozatnak, amely egy-egy német férfi bevándorlók általi chemnitzi, illetve kötheni megölése váltott ki. Az elmúlt hetekben nagyjából naponta voltak bevándorlás-ellenes tüntetések Németországban, amik ellen szinte minden alkalommal baloldali tüntetéseket is szerveztek.

Rovatok