Index Vakbarát Hírportál

Rendkívüli állapotot hirdettek Washingtonban a Florence hurrikán miatt

2018. szeptember 11., kedd 21:26 | aznap frissítve

Az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban is rendkívüli állapotot hirdettek kedden a közelgő Florence hurrikán miatt.  Muriel Bowser washingtoni polgármester jelentette be, hogy csatlakozik Virginiához, valamint Észak-, és Dél-Karolinához, amelyeknek kormányzói már hétfőn kihirdették a rendkívüli állapotot. 

Donald Trump elnök kedden nyilatkozatot írt alá, amellyel szükségállapotot hirdetett ki Észak-, és Dél-Karolinára, és twitterén azt írta, sok év óta ez az egyik legrosszabb vihar, amely a keleti partvidéket sújtja.  

Dél-Karolinában kedd délig befejeződött a partvidéki területek kiürítése, Észak-Karolinában és Virginia tengerparti vidékein még tart a kötelező evakuálás. Az észak-karolinai hatóságok amiatt is aggódnak, hogy a Florence hurrikán várhatóan egy atomerőmű közelében, Southport városkánál ér partot. 

A szakemberek szerint a hurrikán kicsit ugyan csendesülhet is, de várhatóan 5-ös erősségű lesz, mire partot ér.  Ralph Northam, virginiai kormányzó hivatala felhívta a figyelmet, hogy az állam belső vidékein katasztrofális áradások, erős szél és szinte bizonyosan tömeges áramkimaradások várhatóak. Bizonyos területeken akár 50 centiméternyi csapadék is hullhat. A Potomac folyó partján fekvő virginiai Alexandria óvárosában már térdig érő víz öntötte el az utcákat, vízben állnak az éttermek és a kávézók.

(MTI)

Rovatok