Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter szerint az ENSZ is bosszúból ítélte el Magyarországot

2018. szeptember 13., csütörtök 12:21 | aznap frissítve

Szijjártó Péter külügyminiszter szerint António Guterres ENSZ-főtitkár bosszúja, hogy Magyarországot emberi jogi aktivistákkal szégyenletesen bánó országok közé sorolták, hogy egy olyan listára tették, amelyen "semmi keresnivalója nincs".

Csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az ENSZ hogy harmincnyolc országot nevezett meg szerdán, köztük például Magyarországot, Oroszországot és Kínát, amelyek a világszervezet szerint szégyenletes módon lépnek fel a vele együttműködő emberi jogi aktivistákkal szemben.

A jelentés az ENSZ-szel való együttműködés elé gördített adminisztratív és jogi akadályok mellett nyugtalanító tendenciának nevezi azt a jelenséget, hogy a kormányok a nemzetbiztonságot és a terrorizmus elleni harcot használják fel arra, hogy civil szervezeteket szigeteljenek el az ENSZ-től. A civileket ráadásul sokszor idegen hatalmak ügynökeinek bélyegezik.

A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, Magyarország kilépett a globális migrációs csomag elfogadási folyamatából, és ez az ENSZ-főtitkár személyes projektje, olyan dokumentum, amely inspirálja a migrációs folyamatokat, és ellentétben áll a magyar migrációs politikával. Szijjártó azt is elmondta, Magyarország azonban nem változtatja meg a migrációs politikáját.  (MTI)

Rovatok