Index Vakbarát Hírportál

Cleveland a magyar cukrászát, Farkas Attilát gyászolja

2018. szeptember 14., péntek 10:10

83 éves korában meghalt Farkas Attila, Cleveland sokak által kedvelt magyar cukrásza, aki futballedzőként is dolgozott sokáig. Haláláról az egyik legnagyobb ottani lap, a Cleveland.com számolt be egy portréban.

Farkas Budapesten született, az apja egy 15 főt alkalmazó kávézót üzemeltetett, de amikor a kommunista rezsim elvette tőle, akkor az egész család az Egyesült Államokba emigrált. Marylandben nyitottak egy cukrászdát, és helyi süteményeket akartak utánozni, de nem jött be a biznisz.

Ezután költöztek Clevelandbe, ahol sok magyar emigráns élt, a legtöbben 1956 után érkeztek. Farkas apja eleinte egy helyi pékségben vállalt munkát, azonban felesége, Klára támogatásával hamarosan saját vállalkozásába kezdtek a fiával.

A környéken hamar elterjedt, hogy a magyarok mennyire szeretnek jókat enni, és milyen jók a süteményeik. Farkasék cukrászdája egyébként fent van a TripAdvisoron is, a legtöbben 5/5-ösre értékelték. 

A lap megszólaltatta Mike Harrisont, aki a cukrászdát üzemelteti jelenleg. "Nagyon sok ember szerette őt. Attila mindenkinek a szívébe belopta magát, igyekezett tenni azért, hogy az emberek jól érezzék magukat a közelében."

Farkas óriási sportrajongó volt,  az egyik helyi középiskola futballcsapatánál is dolgozott segédedzőként, majd később a John Carroll egyetemen folytatta az edzősködést. Az edzősködés úgy indult, hogy egy nap megjelent a középiskolás csapat edzésén, és onnantól minden nap ott volt, a vezetőedző pedig nem küldte el, idővel bevette a stábba.

Farkas utóbbi években már betegséggel küzdött.

Rovatok