Index Vakbarát Hírportál

Két ember lett rosszul egy angliai étteremben, kivonultak a vegyvédelmisek

2018. szeptember 16., vasárnap 22:26 | öt éve frissítve

Két ember rosszul lett az angliai Salisburyben, miután egy helyi étteremben ettek, közölte a brit rendőrség. A hatóságok közlése szerint a mentőszolgálat riasztotta a rendőrséget a Prezzo nevű étteremhez egy "egészségügyi incidens" miatt, amelyben egy nő és egy férfi érintett.

A BBC tudósítója beszélt egy szemtanúval, aki azt látta, hogy az étteremben a nő egyik pillanatról a másikra hisztérikusan kezdett el viselkedni, újra és újra leült és felállt az asztalnál. A BBC a mentőszolgálatra hivatkozva azt írta: a két ember öntudatánál volt, és helyben látták el őket. 

A rendőrség elővigyázatosságból lezárta az éttermet és a környező utcákat. A hatóságok vizsgálják a két ember rosszullétének okát. A helyszínre riasztották a gyorsreagálású vegyvédelmi csoportot is. Egy szemtanú arról számolt be, hogy az éttermet fehér ruhába és maszkba öltözött emberek vizsgálják.

A BBC vasárnap késő este azt közölte: nincs arra utaló jel, hogy az eset összefüggne az idén márciusban idegméreggel elkövetett támadással. 

Márciusban ugyanebben a dél-angliai városban Novicsok típusú katonai idegméreg-hatóanyaggal akarták megmérgezni Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynököt és lányát. A brit hatóságok állítása szerint az elkövetők az orosz hírszerzés ügynökei voltak.

Ugyanez a hatóanyag okozta júniusban a közeli Amesbury kisvárosban két brit állampolgár, a 45 éves Charlie Rowley és 44 éves élettársa, a háromgyermekes Dawn Sturgess súlyos mérgezését is. Szkripalékat és Rowley-t több heti kezelés után kiengedték a kórházból, Dawn Sturgess azonban július 8-án a kórházban meghalt. 

Rovatok