Index Vakbarát Hírportál

Két hét alatt négy prostituáltat ölt meg egy amerikai határőr Texasban

2018. szeptember 16., vasárnap 11:03

Letartóztattak egy amerikai határőrt, aki négy prostituáltat gyilkolt meg szeptember 3. és 15. között a texasi Laredo környékén – írja a Buzzfeed News.

A nők buszmegállókban és parkolókban szálltak be a férfi kocsijába, ahonnan a határőr elhagyatott, autópálya melletti helyekre vitte őket. Az áldozatokat egytől egyik pisztollyal lőtte fejbe. A rendőrség még vizsgálja, hogy a szolgálati fegyverét használta-e. Az áldozatok közül az egyik transszexuális volt.

A 35 éves Juan David Ortiz 10 éve dolgozott a határőrségnél, előtte a tengerészgyalogságnál szolgált. A férfit szombaton tartóztatták le, miután egy prostituáltnak sikerült megszöknie, miután a férfi fegyvert fogott rá.

A prostituált nőt a férfi a házába vitte, ahol a nő elmondása alapján furán kezdett viselkedni, majd az egyik áldozatáról kezdett beszélni, akinek a holttestét múlt héten találták meg. Ortiz és a nő egy pickupban hagyták el a házat, és megálltak egy benzinkútnál. A nő itt a meggyilkolt nőről kezdett beszélni, mire a férfi előhúzta a fegyverét és a nőre fogta. A nőnek sikerült kiszállnia a mozgó járműből, és egy közelben lévő rendőrtől kért segítséget.

Egy óra múlva a rendőrök megtalálták Ortizt, aki a pickuppal egy parkolóházba menekült, de a rendőrök hamarosan rátaláltak és letartóztatták.

A határőrség együttérzését fejezte ki az áldozatok családja felé, és közölték, hogy bár alapvetően nem kommentálhatnak folyamatban lévő nyomozásokat, a munkatársaik által elkövetett bűncselekményeket elfogadhatatlannak tartják.

Rovatok