Index Vakbarát Hírportál

Trump nem tart a volt kampányfőnökétől

2018. szeptember 19., szerda 16:26

Trumpot egészen addig nem aggasztja, hogy Paul Manafort együtt dolgozik az orosz befolyást vizsgáló bizottsággal, ameddig az igazat mondja, írja a USA Today.

Szerintem az igazat fogja mondani

- mondta Trump a sajtó képviselőinek Washingtonban.

Donald Trump korábbi kampányfőnöke vádalkut kötöt, és két vádpontban, az Egyesült Államok elleni összeesküvésben és az igazságszolgáltatás akadályozásában vallja majd magát bűnösnek a pénteki előzetes meghallgatáson.

Manafortot augusztusban már egy másik perben nyolc rendbeli adó-, és banki csalásban, külföldön tartott bankszámlák eltitkolásában bűnösnek mondta ki egy virginiai esküdtszék. Az ukrajnai és orosz oligarchákkal üzletelő, a Putyinnal szövetséges Viktor Janukovicsnak tanácsot adó Manafort ezekért akár 80 év börtönt is kaphat, de szakértők szerint minimum tíz évre lecsukják.

A második perben olyan vádpontok voltak ellene, mint az Egyesült Államok elleni összeesküvés, külföldi kormány érdekében folytatott be nem jelentett lobbitevékenység, tanú befolyásolása és hamis tanúzás. Ezekért akár további 15-20 év börtönt kaphatott volna. Az esküdtszék tagjait hétfőn kezdték volna kiválasztani, de ha Manafort tényleg vádalkut köt, akkor a per már nem kezdődik meg.

Rovatok