Index Vakbarát Hírportál

Saját testvérei kampányolnak egy republikánus jelölt ellen

2018. szeptember 23., vasárnap 19:30

Szövevényes családi dráma kezd kibontakozni Arizona államban a félidős kongresszusi választásokhoz közeledve. Paul Gosar republikánus jelölt ellen ugyanis a saját testvérei kezdtek kampányolni, a képviselő pedig erre keményen vissza is szólt nekik – írja az AFP.

Gosar először 2011-ben jutott be a kongresszusba, a populista Tea Party mozgalom támogatásával, és a novemberi szavazáson az újraválasztására készül az esélytelenebb demokrata jelölt, David Brill ellenében. A család egy része viszont úgy tűnik, nem szeretné, ha ez sikerülne neki.

Gosarnak kilenc testvére van, közülük hatan fogtak össze, hogy videós hirdetésekben beszéljék le a választókat arról, hogy rá szavazzanak, és nyíltak kiálltak a demokrata jelölt mellett.

Az egyik videóban egymás után vonulnak fel, hogy elmondják, miért olyan szörnyű a republikánus jelölt, de eleinte mindannyian csak a keresztnevükkel és a hivatásukkal szerepelnek. Aztán a videó végén jön a csavar, amikor kiderül, hogy mindannyian Gosarok, majd a hirdetést David Brill jóváhagyó üzenete zárja. Egy második videóban a testvérek azt mondják, nehéz nekik a saját testvérük ellen beszélni, de kötelességüknek érzik, hogy kiálljanak az igazságért és a családi becsületért.

Paul Gosar se szégyenlősködött, Twitteren reagált a rendhagyó kampányra Leszögezte, hogy az ellene kiálló testvérei mind liberális demokraták, akik utálják Donald Trump elnököt.

Ezek a csalódott Hillary-támogatók vér szerinti rokonaim, de mint minden balos, az ideológiát a család elé helyezik. Sztálin büszke lenne

– írjta, majd egy másik tweetben megosztott egy cikket arról, hogy a 85 éves édesanyjuk vele ért egyet, és hozzátette: "Úgy tűnik, tényleg én vagyok anya kedvence!"

Nem ez az első nyilvánosság előtt zajló adok-kapok a családi belviszályban. Tavaly Gosar hét testvére írt közösen éles hangvételű levelet egy helyi lapnak, miután a képviselő bedobta, hogy Soros György szervezhette a zavargásba fulladt fehér felsőbbrendűségi tüntetést Charlottesville-ben.

Gosar legutóbb akkor került be a hírekben, amikor felszólította Jeff Sessions igazságügyi minisztert, hogy ellenőrizze a Trump évnyitó beszéde alatt ellene tüntetők bevándorlási státuszát. Mi akkor írtunk róla, amikor 2015-ben bojkottálni készült Ferenc pápa amerikai kongresszusi beszédét, mert a pápa létező problémaként ismerte el a klímaváltozást.

A demokraták nagy reményekkel tekintenek a novemberi választások elé. A félidős megmérettetés jelentőségét az adja, hogy a képviselőház mind a 435 helyéről, a 100 fős szenátus 35 helyéről, illetve több mint harminc kormányzói székről is dönteni fognak a választók. A demokraták jelenleg a törvényhozás mindkét házában kisebbségben vannak, de jó esélyekkel indulnak neki a kampány hajrájának. Gosarnak azonban nem sok aggódni valója van, ő nagy valószínűséggel meg fogja tudni tartani a helyét.

Rovatok