Index Vakbarát Hírportál

Verekedés tört ki hétfő este a Wizz Air Bázel-Budapest járatán

2018. október 2., kedd 12:18 | aznap frissítve

Különös jelenetek játszódtak le hétfő este a Wizz Air Bázelből Budapestre tartó járatán, egy fiatal férfi ugyanis annyira feldühödött az utazás során, hogy a leszállás után még a pilóta segítségére is szükség volt a mozgásképtelenné tételéhez – írja az Utazómajom.

A portál egy olvasójuk beszámolóját tette közzé, aki arról írt, már az út alatt konfliktus alakult ki a gépen. Mint írta, a fiatal férfi többször megütötte a barátnőjét, amiről az utasok értesítették a légiutas-kísérőket is. Egyikük próbálta leállítani a verekedő férfit, de egyedül nem bírt vele, két utas segítéségére volt szükség a megfékezéséhez.

A férfi aztán később vissza akart menni hátra, de a személyzet éppen akkor kezdte el a fedélzeti kiszolgálást, így nem fért el a kocsiktól. Ekkor egyre közelebb nyomult az egyik légiutas-kísérőhöz, aki hiába kérte, hogy álljon távolabb, csak azt érte el vele, hogy a feldühödött utas ismét kötekedni kezdett.

A gép ekkor már süllyedni kezdett, a férfi pedig végül leült a helyére, a futópályán azonban ismét randalírozni kezdett. A leszállás után végül a kapitány küzdött tovább vele, akinek egy utas segítségével sikerült mozgásképtelenné tenni a férfit, az utasokat pedig közben tájékoztatták arról, hogy maradjanak a helyükön, mert rendőri intézkedés következik.

Negyed órával később végül megérkeztek a rendőrök, így az utasok elhagyhatták a gépet, a személyzetet pedig kihallgatták.

2018. október 1-én a Wizz Air W6 2270 számú, Bázelből Budapestre tartó járatán az egyik utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett. A személyzet - több utas támogatásával – a kiképzésüknek megfelelően kezelte a helyzetet.

– mondta el az üggyel kapcsolatban a Wizz Air, hozzátéve, hogy miután a gép leszállt Budapesten, a hatóságok őrizetbe vették az utast.

Mint írták, utasaik és személyzetük biztonsága elsődleges fontosságú számukra, így zéró toleranciával kezelik az utasaik és munkatársaik ellen irányuló szóbeli és tettleges erőszakot.  Az ügy innentől a rendőrség hatáskörébe tartozik – tették hozzá.

(Borítókép: Bakró-Nagy Ferenc / Index)

Rovatok