Index Vakbarát Hírportál

Lezuhant a helikoptere, meghalt a Szkripal-ügy nyomozásait felügyelő orosz főügyész-helyettes

2018. október 4., csütörtök 13:56

Helikopter-balesetben meghalt három ember, köztük Szaak Karapetján, az orosz főügyész helyettese, jelentették orosz hírügynökségek. A Kosztroma megyében kora este történt balesetben az Interfax szerint az AS-350 típusú helikopter a sötétben fák tetejének ütközött, irányíthatatlanná vált és lezuhant. A balesetben meghalt a jármű pilótája és másik utasa is.

Jelentések szerint a gép a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt kényszerleszállást hajtott végre Csuhloma repülőterén, de később továbbindult. Az ügyben a hatóságok vizsgálatot indítottak, írja az MTI.

Az Interfax úgy értesült, hogy Karapetján felügyelte a legjelentősebb bűnügyekben, köztük a Szkripal-ügyben folytatott nyomozásokat.

A Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és a lánya ellen az angliai Salisburyben március elején megkísérelt sikertelen mérgezéses merénylet miatt tartós feszültség alakult ki Oroszország és a Nyugat között. London szerint a gyilkossági kísérlet az orosz legfelső vezetés utasítására történt, Moszkva pedig visszautasít minden olyan vádat, amely szerint bármi köze lenne az ügyhöz.

Rovatok