Index Vakbarát Hírportál

Elkapták a férfit, aki mérgezett levelet küldött Trumpnak és a Pentagonba

2018. október 4., csütörtök 00:04

Utah államban letartóztatták azt a férfit, akit ricinnel mérgezett levelek feladásával vádolnak. A hétfőn feladott leveleket a Pentagon vezetőinek, illetve Donald Trump amerikai elnöknek a Fehér Házba címezték. A leveleket már a postázókban kiszűrték, egyik sem jutott el a végleges címzettjéhez, azóta pedig minden az elnöki hivatalba és a védelmi minisztériumba érkező levelet átvizsgálnak.

A Salt Lake Tribune adott hírt először a letartóztatásról, nekik nem erősítette meg a helyi rendőrség a férfi személyazonosságát, később viszont a Reuters arról írt, hogy a utahi Loganben élő William Clyde Allen III-t gyanúsítják a levelek feladásával.

Az FBI közleményében csak annyi állt, hogy a Utah fővárosában, Salt Lake Cityben lévő irodája veszélyes vegyi anyagok ügyében folytat nyomozást a Salt Lake Citytől nagyjából 100 km-re fekvő Loganben, és külön kiemelték,  hogy bár a közbiztonságot nem fenyegeti veszély, az ott lakók próbálják meg elkerülni a környéket, ha tehetik.

Donald Trump mellett James Mattis védelmi miniszternek és John Richardson admirálisnak, a tengeri hadműveletek irányítójának címeztek ricines levelet.

Szerdán délután ellentmondásos hírek jelentek meg az amerikai sajtóban az ügyről. Először azt közölték, hogy egy volt tengerészgyalogos adta fel a leveleket, délután pedig a Fox televízió arról számolt be, hogy a borítékokban nem a rendkívül mérgező ricin volt, hanem ricinusmag, teszi hozzá az MTI.

Rovatok