Index Vakbarát Hírportál

Rejtélyes szökés egy kínai börtönből: két férfit keresnek

2018. október 5., péntek 10:38

Hajtóvadászat indult két szökött rab után Kínában, akik egyes hírek szerint úgy léptek meg egy szigorúan őrzött börtönből, hogy ellopták az őrök ruháit, és kisétáltak az intézményből. 

A két szökött rab a 33 éves Vang Lej és a 29 éves Csang Kuj-lin. Előbbit halálbüntetésre ítélték, de a kivégzését valamiért elhalasztották, utóbbi életfogytiglant kapott, és már kétszer is megpróbált megszökni, plusz az egyik rabtársát is megsebesítette korábban.

A szökésükkel kapcsolatban sincs teljesen egyértelmű információ. A helyi lapok szerint az őröktől ellopott egyenruhákban szöktek meg, ugyanakkor egyes jelentések arról szólnak, hogy a börtön egyik ablakán keresztül lógtak meg, ami szintén elég furcsán hangzik.

A kínai büntetés-végrehajtásnak azért is kellemetlen, ami történt, mert az életfogytiglanra ítélt embereket szigorúan őrzött intézményekben helyezik el. Ráadásul a két férfit a hajtóvadászat ellenére azóta sem találtak meg, és csak találgatások vannak arról, hogy még a környéken, Lianonig tartományban lehetnek. 

2014-ben már volt egy hasonló incidens egy kínai börtönben: akkor három férfi megölt egy őrt, és lopott egyenruhákban egyszerűen kisétált a börtönből. 

 (BBC)

Rovatok